Dr Schüssler-féle életsó terápia

A testet és a lelket együtt kell kezelni, egyik vagy másik elhanyagolása esetén, csak  felszínes eredményt érünk el. Kerestem egy olyan egyszerű szelíd gyógymódot,  ahol már meglévő fizikai betegségeket, tüneteket, lehet kezelni, nagyon jó eredményekkel.

Ha visszatekintünk a gyógyítás történetében, egy érdekes dolgot fedezhetünk fel, minden kornak meg voltak a maga gyógyítói, orvosai, akik komoly sikereket értek el, egyszerű,  hétköznapi módszerükkel.

A Dr. Schüssler-féle életsó terápia is egy ilyen egyszerű, gyógyítási mód, mely mellékhatás mentesen alkalmazható.

 

Manapság egyre többet lehet hallani, a túlzott só fogyasztása egészség károsodáshoz vezet.

Fontos tudni: a tengervizeinkben az élet forrásában, oldottan vannak jelen a sók, az élet nem létezhet sók nélkül.

Egy terápiás eljárásnál mindig a megfelelő adagoláson, és a megfelelő són van a hangsúly.

Nagyon fontos, hogy az adott problémára a legmegfelelőbb sókat kezdjük el  szedni, mert csakis  így érhető el gyors és sikeres gyógyulási eredmény!

Dr. Schüssler (1821-1899) német orvos. Tanulmányait elég későn bátyja anyagi támogatásával kezdte Párizsban.1857-ben sikeresen lediplomázott, sebésznek tanult, de homeopátiás magánpraxisa volt.

Különböző vizsgálatai során megállapította, a beteg szövetek, sejtek, kevesebb mennyiségben tartalmaznak ásványi kötéseket, mint az egészségesek.

Eredményei alapján kiderült mindig csakis 12 ásványi kötés fordult elő, melyből arra a következtetésre jutott, hogy ennek a 12 sónak létfontosságú szerepe van az emberi szervezet számára.

12 fő sóvegyület mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.

Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövet közti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók.

schüssler sóA biokémiai sók hiányának jelei:
Szerkezeti elváltozások a szervezetben: pl. csontritkulás, fogszuvasodás, köröm-hajtöredezés, sarok, szájzug, végbél berepedés, visszerek működésbeli zavarok: pl. fokozott görcs kézség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok, gyomorsav túltengés, fáradtság-, gyengeség érzet, éhségtűrés csökkenése, hormonális zavarok
az arcon tartós sóhiány miatt jellegzetes elváltozások jönnek létre: pl. elszíneződések, értágulatok, májfolt, fokozott zsírosodás, pattanások, ráncosodás