A reiki keletkezésével kapcsolatban felmerülő kérdések, válaszok

A Reiki japán eredetű szó, Dr. Mikao Usui által mintegy 150 évvel ezelőtt újra felfedezettéletmód és gyógyítási módszer, amely az intelligens Isteni energia leközvetítésén alapul, kizárólag élőlényekre, emberekre, növényekre, állatokra alkalmazható.

Folyamatos vita van arról, melyik az eredeti reiki. Bennem a reiki első megtapasztalása óta  ott volt az a kérdés, miért vitakoznak róla, hisz minden energiát egy helyről kapunk, az UNIVERZUMTÓL.

Számomra a reiki szeretetről szól, melybe nem fér bele az ítélkezés, a másikra mutogatás, méricskélés.

Elkezdtem végig gondolni,  a vita tárgyát, hogy melyik az eredeti Usui  reiki és melyik nem.

Amire jutottam:)

 • Univerzum, melyben létrejött egy Univerzális vagy Isteni eneriga (ki minek nevezi)
 • Mikio Usui az első személy aki hosszú idő után,  használhatta ezt az univerzális energiát    ( leíratok alapján sok mestert nevelt ki)
 • a  mesterek akiket Mikao Usui tanított, biztos sok mestert neveltek ki
 • a mesterek által kitanított mesterek is, sok mestert tanítottak ki
 • és ezt lehetne sorolni a végteleségig, de mind-mind visszanyúlik az Univerzumhoz.

Fontos tudnod és értened

Minden reiki ág eredeti, hisz az Univerzumhoz nyúlik vissza.

Mikao Usuihoz  volt az első személy aki  ismét útjára indította azt az univerzális energiát, amit nevezhetünk reikinek, prananak, szeretet, univerzális energiának stb.

Egy energia van az univerzumban, és mi emberek neveztük, nevezzük el többféleképpen.

Attól mert a reikit  Japánból indították újra útjára, nem Japánból és nem Mikao Usuitól kapjuk az energiát, hanem az UNIVERZUMTÓL, hisz intelligens Isteni vagy Univerzális energiáról beszélünk.

Minden személy aki elvégez egy reiki tanfolyamot, EGYÉNILEG kapcsolódik ehhez az UNIVERZÁLIS energiához, és ez az univerzális energia az avatott személyen keresztűl fogja leközvetíteni magát.

Ezáltal minden ember csak a csatornája lesz ennek  az UNIVERZÁLIS energiának, még a reiki tanárok is.

Az avatáskor a tanár is csak mint  eszköz áll a reiki rendelkezésére, hogy az avatás létrejöhessen, hisz a reikinek szüksége van egy csatornára.

Épp ezért reiki a hatékonysága, ereje, nem attól függ, hogy milyen irányzatnál végeztél, eredeti vagy sem, hanem attól, hogy kezelt személynek, önmgadnak, adott élethelyzetben mire van szüksége.

A reiki működését nem befolyásolja, nem lesz erősebb vagy gyengébb:

 • milyen irányzatnál végzed ( hisz mindegyik Univerzális energiához kötődik)
 • mennyit gyakorolod   (a reiki használata javasolt mindennap, de mint mester ezt nem tehetem kötelezővé, hisz elvárásokat állítok)
 • nem lehet hozzákötni technikákat, nem lehet irányítani, befolyásolni. (a reiki kezlés során mindig az történik ami  a kezelt számára a legjobb)
 • böjtöl-e az illető vagy sem ( ha önállóan szeretné csinálni bárki, tegye, de  ne a mester elvárása alapján)

Ha a reiki működését feltételekhez kötöm,  hol a hit? Az évek folyamán a tapasztalataim megszerzése által, megmutatta  a reiki számomra, hogy nyugodtan rábízhatom magamat és a kezelt személyt is.

Ha megtanulja az ember a reiki mindenféle plusz nélkül, a maga egyszerűségével használni, nagyon sok pozitív megtapasztalásban lesz része. Az elvárások mindig csalódásokhoz fognak vezetni.

6 comments on “A reiki keletkezésével kapcsolatban felmerülő kérdések, válaszok

 1. Számomra nagyon sokat segített Kata és a reiki, hiszen pont egy nagyon fontos élethelyzetben nyújtott támaszt. Éppen babát vártam, és a 12. heti ultrahang rossz eredményt mutatott. Meggyötört és szörnyen kétségbeesett voltam. Nem lehetett tudni, hogy megtarthatom-e a kicsit vagy sem. Igazán embert próbáló pár hét következett, amiben Kata professzionálisan, teljesen humánusan és hatékonyan tudott nekem segíteni, ami akkor számomra aranyat ért. A reiki által meg tudtam nyugodni és könnyebben tudtam magamban tisztázni a dolgokat, de a legfontosabb, hogy újra képes voltam pozitívan gondolkodni. Nagyon hittem benne, hogy minden rendben lesz, és nagy szerencsémre valóban minden jól is alakult, és úgy érzem, ehhez Katának sok köze volt. Most már nagy hassal, nagyon boldogan várom a kis csöppséget
  Egyszóval a reiki egy nagyon egyszerű mégis nagyszerű dolog, amit minden embernek használnia kellene, hogy boldogabb és harmonikusabb életet élhessen.

  B.Viki

 2. Üdvözlöm! Érdeklődöm,hogy Székesfehérváron indul e Reiki 1 tanfolyam? Ha igen hol s mennyibe kerül. Köszönöm válaszát.

 3. Kedves Piros Katalin!

  Nem volt kapcsolatom még Reiki-vel és még kezelésen sem voltam, de magával a fogalommal tisztában vagyok. Jelentkeztem is egyik, Márciusban tartandó Reiki I. tanfolyamukra. Néhány kérdés felmerült bennem. Szeretnék a tanfolyam előtt egy Reiki kezelésen részt venni, mint páciens.
  -A kérdésem, hogy Ön végez e ilyen kezelést vagy kimondottan csak oktatással foglalkozik?
  -A Reiki I. tanfolyam 1 vagy 2 napos?
  -A Reiki I. tanfolyam elvégzését követően, mennyi idő múlva célszerű a Reiki II. tanfolyamot elvégezni? Ugyanis úgy láttam a tanfolyam listában, hogy Március 20. az egyetlen megadott időpont.

  Köszönöm előre is válaszát!
  Üdvözlettel:
  Papp Ilona

  • Kedves Ilona!

   igen vállalok reiki kezeléseket, időpontot kell egyeztetnünk.
   A reiki tanfolyamok 1 naposak. Reggel 9 órától 16 óráig tartanak.
   A reiki 1 és a reiki 2 tanfolyam között 1 hétnek kell eltelnie.
   Én nem határozom meg, hogy ki mennyire érett vagy nem érett a továbblépésre.
   Mindenkit arra biztatok, mint ahogyan jött a reiki 1 tanfolyam elvégzésére az érzés, úgy jönni fog
   a reiki 2-re is. Hiszek benne és így is élem a mindennapjaimat, hogy mivel mindennek meg van a maga ideje is, így a továbblépésnek is.

   Szép napot kívánok
   Szeretettel
   Piros Katalin

 4. Kedves Kata!
  Sokat beszélgettünk még a Nálad töltött időről, és az Általad közvetített
  Ajándékokról. Köszönet és hála érte.
  Az egész nap nagyon szépen átharmonizált minket. Nagy szükség volt már rá.

  szeretettel, Tamás