Lehetőségek amelyek segítenek kikapcsolódni

Ahhoz, hogy a test lélek szellem harmóniába kerüljön, meg kell találnunk a számunkra megfelelő kikapcsolódást.

Nagyon sokan állandó feszültségben élnek, nem tudják a testüket ellazítani, gondolatainkat lecsendesíteni, kicsit elengedni önmagukat.

Egyre több ember igyekszik megtanulni, meditálni, relaxálni, így próbálnak meg kiszakadni a mindennapok mókus kerekéből.

Ami ezzel a témával kapcsolatban elsőre eszünkbe jut, kényelmes ülő vagy fekvő helyzetben, olyan zenéket hallgatunk, amelyek jó érzéssel töltik el a lelkünket. Addig, amíg csak zenehallgatásról szól a dolog, egyszerű kivitelezni. Itt sok ember elakad, hisz nem tudja kikapcsolni a gondolatait stb.

A meditációnál, relaxációnál vannak sokkal egyszerűbb, bennünket segítő lehetőségek.

Pl.: az anyatermészetben tett séta, kirándulás

A görcsös igyekezet helyett, hogy meg tanuljanak meditálni, első lépésként inkább az egyszerű ellazulást, relaxálást lenne érdemes elsajátítani. Amikor jönnek, a sikerélmények a fokozatosság elvén lehet tovább lépni.

Kikapcsolódni több féleképpen lehet.

  • Zenehallgatás otthon. Nem kell meditációs zene, ami Önnek bejön.
  • A zene hallgatásakor kiválaszthat egy hangszert, vagy az előadó hangját, és teljes intenzitással, csak arra koncentrál.
  • Napi 30 perc séta, (régi kolostorokban kerengők voltak kialakítva)
  • A természetben könnyebben lehet feloldódni, nyugtatólag hat ránk.
  • Erdőben, parkban. egy fa tövében ülve
  • Kirakat nézegetés, amikor nem foglalkozik mással csak a körülötte látottakkal.
  • Barátokkal folytatott elmélyült mély beszélgetés is, kikapcsolódás egy fajtája.
  • Olvasás

Válassza ki azt, amelyik az Ön számára megfelelő. Minden elvárás nélkül kezdjen neki. Nem kell, hogy első próbálkozás tökéletesre sikeredjen.

Ha valaki nagyon-nagyon agyalós, akkor a természetben való kikapcsolódást ajánlom számra, a fák között megnyugszik, segítenek elengedni a stressz, a gondolatokat.

Egyszerűen induljon el, sétáljon, nézelődjön, minden elvárás nélkül. Az élet az anyatermészetet azért hozta létre, hogy segítsen bennünket.

Egy séta a természetben sokkal többet segít, mint otthon görcsösen gyakorolni a meditáció elsajátítását. Jómagam a természetben való sétát választom. 🙂

(Piros Katalin)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

28 591 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>