Reiki tanfolyam 2 fokozat kérdések és válaszok

CSAKRAHARMÓNIZÁLÁS

Ha jól emlékszem azt beszéltük, hogy a csakraharmónizálás valamilyen szinten a csakra feltöltésével megtörténik. Tehát ezt a lépést akár ki is lehet hagyni, de ha a harmónizálás is megtörténik a kezelési folyamatban azzal csak többet adunk a kezeltnek. Igaz?

Igen ki lehet hagyni. Több nem lesz, hisz nem tudod befolyásolni a reiki működését.  Ha úgy érzed, hogy neked jó érzést okoz, hogy csinálod. tedd. 

SZIMBÓLUMOK

 • Mennyire fontos a pontos vizualizálása a szimbólumnak? (Erről olvasni a könyvben, de a Te véleményedre lennék kíváncsi.)

Nem fontos a pontos vizualizálás, hisz ezekkel a szimbólumokkal kaptátok a beavatást. Ott van benneteket. A könnyítés segítése végett mondtam csináljatok puskát, mind a 3 szimbólumról. A rajzra csak rá kell nézni, majd oda nézel, ahova szeretnéd tenni és ott lesz. 

Így nem lesz benned görcsösség.

 • Mivel gondolatban kimondjuk a nevét, de a vizualizálás esetleg nem tökéletes (távenergia),  ettől még működik?
 •  Tökéletesen fog működni. Itt is tudod az általad elkészített puskát használni. 
 • 17. o. –n olvasható, hogy pl. egy helyiség Reiki energiával  való feltöltésnél 2 féle módon járhatunk el. A) Lassan rajzoljuk fel (vetítjük ki) a szimbólumot. B) Egyszerűen tovább maradunk az adott helyiségben. Mindkettő használható és ugyanúgy eredményes?
 • Mennyire gyorsan vagy lassan rajzoljuk fel nincs jelentősége. A reiki intelligens Isteni energia. Meglátod egy idő után, amikor az ember gyakran használja, automatikusan előjönnek a szimbólumok. Én ma, már ha csak arra gondolok, hogy harmonizálni szeretnék, előttem van a Sho Ku Rei szimbolum. Akkor? Amíg a szimbólumnak töltésre van, szüksége addig a helységben kell maradnom, hisz ha átmegyek egy másik helységbe, már nem fogok vele kapcsolatba lenni. 
 • Sho Ku Rei és Sei He Ki szimbólumokat mantrázva mit erősítünk bennünk illetve mantraként mire hat? (Tudom nincs buta kérdés, de ezt egy picit annak tartom. Elnézést  )
 • Az elsővel a harmóniát, kicsit kerüljek abban az állapotba.  
 • a másodikkal segítem a felismeréseket, nyugit, erősítem magam elfogadásban, épp amire szükségem van az adott helyzetemben. Fogják tudni. 
 • Olvasott, hogy a Reiki szimbólumok a kezeléssel együtt működnek, hiszen mint katalizátor szükség van ránk. Tehát a kérdés. Először az adott testrészre, gondolatban odavetítve indítom el a folyamatot és utána végzem a Reiki kezelést vagy fordítva?
 • igen Először az adott testrészre, gondolatban odavetítve indítom el a folyamatot és utána végzem a Reiki kezelést 
 • 20. o.-n olvasható a Pszihopontnál, hogy a NAGY UJJAT használjuk. Itt a hüvelyk  ujjról beszélünk?
 • Igen 
 • 21. o. Sei He Ki – A kezelendő személy Pszihoponton történő kezelésnél, hogyan tudok a kezelt személynek segítni pozitívkép vizualizálásánál, hogy abból nekem karmikus következményem ne legyen? A könyv a visszaéléssel kapcsolatban írja talán, de természetesen ez Nálam nem jön szóba. Normál esetben is beszélhetünk karmikus következményről, amikor teljesen jó szándék vezérel bennünket?
 • Sehogyan. Amikor én elképzelem, hogy ő nagyon jól van az az én akaratom. A karmát nem érdekli, hogy milyen szándékkal teszünk valamit. Felejtsd ezt el, ha használod irányítani szeretnél, illetve ha megnézed ellent mond önmagának, mert ugye azt is leírja, hogy el kell magyaráznod a kezelt személynek, hogy mit is csinálsz vele, az őt tudati szintjének megfelelően. Hmm? Hogy is van ez? 
 • 25. o. Ho Sha Se Sho Nen – Itt nem a homlokcsakrával dolgozunk, ugye?
 • Nem őt egyszerűen csak magad elé képzeled, és teszi a dolgát. 
 • 27. o. Mennyire van jelentősége annak, hogy távenergia küldés esetén a kezelt személy nyugalmi állapotban legyen? Hiszen nem biztos, hogy az adott személyt értesíteni tudom/fogom, hogy „most megy az energia”. Vagy minden esetben értesíteni kell erről az adott személyt?
 • semennyire, nincs jelentősége, hogy mit csinál éppen az energia át fog menni hozzá. 
 • Minden esetben homlokcsakrával a dolgozunk a szimbólumoknál?
 • ha a kezedet használod az is tökéletes, csak épp nem fogod tudni minden helyzetben használni, mert mondjuk, ha a munkahelyeden szeretnél jó energiákat, és a kezeddel töltöd a szimbólumot furán fognak rád nézni. Ezért tanítom a homlokcsakrát, mert így nem kerülhet senki kellemetlen helyzetbe, bárhol tudja használni a szimbólumokat. 
 • Ha jól emlékszem azt beszéltük, hogy a szimbólumok használatánál is ugyanolyan érzeteket fogunk tapasztalni, mint a Reiki I.-ben tanult kéztartásoknál. Mégis felmerül bennem a kérdés, hogy honnan fogom tudni, hogy az adott szimbólum beindult e (működik), ha esetleg semmilyen érzet nem társul hozzá? Az érzetek érzékelése még nem tisztult le teljesen nálam. Nyilván gyakorlásra és odafigyelésre van még szükség. Természetesen, az érzetek között már különbséget tudok tenni, de azt még nem érzem, hogy pl. egy csakra mikor töltődött fel és kezeimben erre utaló változást tapasztalnék. Erre vonatkozóan lenne valami ötleted, hogy ezt hogyan tudnám fejleszteni?

A táv szimbólumnál fogsz ugyanolyan érzeteket érezni, mint a normál reiki kezelésnél. A másik kettőt nem fogod érezni, én sem érzem. De érzékelem a Sho Ku Rei hatását a lakásomban, amikor nálad is volt a meditációnál a gond akkor a Shei He KI-t használtam, hogy sikerüljön megnyugodnod. Ezt a példát csak azért ragadtam ki, mert megtapasztaltad. Az érzések érzékelése menetközben alakul. ne akard irányítani ezt a folyamatot. itt tudod tanulni az elengedést, itt semmilyen tét nincs. A hit erősítése a lényeg, hogy merd rábízni magad a reikire és a szimbólumokra. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

28 591 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>