A nemet mondás negatív következménye az életedre

Figyeld meg, mire mondasz nemet.

Olyan dolgokra, ami nem felel meg a mi elgondolásunknak, akaratunknak nekünk az nem jó, a miértjén el sem gondolkodunk.

Igyekszem nem, nemet mondani, és nem azért mert attól félek, hogy visszakapom, az ok igen egyszerű, megértettem, felfogtam a másik ember számít rám.

Helyzet, amikor az élet beetol a nemet mondásba:

  • Posta, a nagyobb haszonszerzés miatt az ott dolgozókra rákényszeríti, próbálja eladni számomra a posta biztosítását, amivel nem tudok mit kezdeni, hisz nincs rá szükségem. L Ott nemet mondok, de tudom, ennek az lesz a negatív következménye, hogy valaki, valahol nekem is nemet fog mondani, hisz csalódás érzését keltettem benne.

Mivel tudom, értem, tapasztalom, hogy ez így működik, amikor visszakapom, nem borulok ki, nem hibáztatom a másikat. Alázattal elfogadom, hisz én alkottam magamnak. Nem magyarázom meg, hogy ez most nem jogos, hisz valamit rám akart kényszeríteni.

Keresem, hogy valamikor csináltam-e én ilyet. IGEN csináltam.

  • Annak idején, amikor beléptem az MLM rendszerbe és igyekeztem az ott megtanítottak által eladni a másik embernek a termékemet. Én is rá akartam erőltetni valamit. Hálás vagyok az életnek, hogy csak rövid ideig csináltam.

A helyzet lényege leegyszerűsítve: Volt egy helyzet, ha jól emlékszem 2004-2006 között MLM termék eladása, amiben valakikre rá akartam erőltetni a termékemet, nem ők kerestek meg.

Azt az időszakomat most kapom vissza a postán dolgozóktól, ő is rám akarja erőltetni a termékét (most nem hívnak, én megyek Önként). Ugyan utasításra teszi, de nem a szituáció a lényeg, hanem a benne keletkezett érzések.

Az élet mire akar ezzel megtanítani, érezzem át milyen kényelmetlenül érezte magát az az ember, akit megkerestem és igyekeztem rávenni, hogy vásároljon tőlem.

Aztán ez így megy szépen körbe-körbe, hisz a postás dolgozó is megtapasztalja majd, hogy valahol, valaki rá is rá akar majd valamit erőltetni. (Holott ő is utasításra tette, de bennem keltett egy érzést)

  • Régebben segítettem, eleinte szép csendesen, majd belesodoródtam nyilvánosba, melynek az lett a következménye, hogy megtaláltak és pénzt kértek többször.

Nem mondtam nemet. Elgondolkodtam, ez miért történhetett? Megtaláltam, amíg nem tudta senki, hogy esetleg időnként adományozok, illetve segítek, addig nem volt ilyen gond, amikor ez a helyzet megváltozott, meg változott minden.

A nyilvánosságom teremtett olyan helyzetet, amivel feljogosítottam bárkit arra, hogy bármit kérjen. Én tanítottam meg a viselkedésem által arra, hogy neki nem kell mást tennie csak kérnie.

Felismertem, felvállaltam annak a felelősségét, nem ő a hibás, hanem én! Mire mondjak nemet, a fejlődésemre?

Hisz ez is egy tanulási folyamat volt, amiben megtanított az élet, mit is jelent az a mondat: ha adsz, tedd úgy mintha nem is adtál volna.

 

Kihasználtak? NEM! Én kezdtem!  (Piros Katalin)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

28 591 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>